Γνωρίζετε ότι οι πόρτες δημιουργούν την πρώτη εντύπωση?

2020-07-25

Η πρώτη εντύπωση του σπιτιού σας είναι η πόρτα σας. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλαχθεί η πόρτα και εάν η υπάρχουσα πόρτα σας είναι σε καλή κατάσταση, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε το ενδεχόμενο βαψίματος της πόρτας σας καθώς οι πόρτες επηρεάζουν και τον φωτισμό του δωματίου σας. 

Συμβουλές για την βαφή μιας πόρτας

Οι επαγγελματίες συχνά χρωματίζουν τις πόρτες στη θέση τους. Αλλά από την προετοιμασία έως τη βαφή, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα εάν αφαιρεθεί η πόρτα.

Τι πρέπει να κάνετε αφού αφαιρέσετε την πόρτα:

  • Καθαρίζουμε την πόρτα με οικιακό καθαριστικό που αφαιρεί τα λίπη
  • Αφαιρούμε όλο το υλικό της πόρτας (πόμολα - κλειδιά - αφαλούς - διακοσμητικά) για να γίνει πιο σωστά η βαφή
  • Αφαιρούμε τη συσσώρευση χρωμάτων γύρω από τους μεντεσέδες και τα μάνταλα
  • Γεμίζουμε τις τρύπες όπου χρειάζεται
  • Αφαιρούμε το παλιό χρώμα με ελαφρύ γυαλόχαρτο ή ένα σφουγγάρι λείανσης για να γίνει η επιφάνεια τραχιά και να βοηθήσει το αστάρι να εφαρμόσει καλύτερα
  • Τρίβουμε τα σημεία που έχουν επιπλέον χρώμα από προηγούμενες βαφές (εάν υπάρχουν) με σκληρό τρίψιμο
  • Αφαιρούμε τη σκόνη από το τρίψιμο είτε με βρεγμένο πανί είτε με ειδικά πινέλα

Προετοιμάζουμε τον χώρο που θα γίνει η βαφή. Ο χώρος πρέπει να έχει αρκετό φωτισμό και να είναι καθαρός. Φροντίστε να μην υπάρχει ροή αέρος (κλείστε τα παράθυρα & τις πόρτες) προκειμένου να μην κολλάνε σκόνες κατά την διαδικασία της βαφής.

Περνάμε δύο στρώσεις ασταριού για πιο λεία επιφάνεια. Θα χρειαστεί 24 ώρες να στεγνώσει και όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε στο τρίψιμο. Καλό θα είναι να περάσουμε αστάρι ολόκληρη την πόρτα και όχι μόνο εκεί που υπάρχουν επιδιορθώσεις.

Χρησιμοποιούμε ένα μικρό κύλινδρο για να έχουμε καλά αποτελέσματα χωρίς να αφήνει μικροΐνες.

Εάν θέλουμε λιγότερες ώρες βαψίματος με πινέλο και ένα τέλειο φινίρισμα χρησιμοποιούμε μηχάνημα ψεκασμού καθώς και ο εξειδικευμένος άνθρωπος για το βάψιμο δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ομαλότητα και την τελειότητα του ψεκασμού.